Vår historie

Scandic City er i dag det mest tradisjonsrike opplevelsessenter for mat, uteliv og kultur i Fredrikstad.

Hotel City tok imot sine første gjester i 1964, og var et moderne hotell med 53 værelser, restaurant, festsal og kafeteria. Selskapet som den gang drev hotellet, AS Restaurantdrift var eid av Fredrikstad kommune. Behovet for større kapasitet i byen meldte seg på slutten av 60-tallet, og i 1974 utvidet hotellet ytterligere og doblet hotellkapasiteten med 110 værelser og bankett- og konferansesal.

I 1982 ble den gamle kafeteriaen omgjort og modernisert til restaurant Tobias, byens nye folkerestaurant, som er oppkalt etter Tobiasbekken som på sin vei til Glomma gikk der hotellet ligger nå. I perioden 1984-1987 ble det gjort nye investeringer i hotellet; oppbygging av «Vinterhagen/Atrium» , med cafè og cocktailbar, Restaurant Frederik , Elias Bar og nattklubben og diskoteket Punctum. Restaurant Frederik er oppkalt etter Frederik II som grunnla byen i 1567, og Punctum fikk navnet etter trelastskuten som gikk i fart mellom Fredrikstad og Holland. Hotellets bar og restauranthus har i dag kapasitet for inntil 1500 personer, og har gjennom tidene vært Fredrikstads mest populære bar- og restauranthus. I 1999 ble hotellet solgt av Fredrikstad Kommune til Brynildsen, Fredrikstads store sukkervareprodusent.

I april 2005 ble selskapet solgt til Bøckmann Eiendom, med store ambisjoner for videre utvikling av hotellet og byens kulturliv. Omgående etter overtagelsen i 2005 startet man på en omfattende ombygging og oppgradering av hotellet. Hotellet fremstår nå som et moderne opplevelseshotell og på den måten befestet sin rolle som byens gode vertskap!

Hotellet ble i 2006 et partnerhotell til RICA-kjeden, som i 2015 ble overtatt av Scandic-kjeden.

I desember 2016, stengte vi restaurantene Katti og Tobias i 1. etasje, og bygget en ny restaurant i 2. etasje. City Bar & Spiseri åpnet januar 2017 og tilbyr både autentisk italiensk mat. Lokalet med 6 meter takhøyde og heldekkende panoramavinduer gir deg som gjest en flott utsikt over gågaten og en folkelig stemning med bar og spiseri i et og samme lokale. Baren tilbyr et stort utvalg av leskende fristelser, i tillegg til en rikholdig lunsj- og kveldsmeny. I samme etasje, finner du byens og fylkets kulturelle storstue, City Scene, som med sine revyer, farser, konserter og skuespill med mer, er en opplevelse i seg selv.

Alt dette gjør at vi kan tilby våre gjester en positiv og annerledes hotellopplevelse.